Breaking News

Göcseji szilvás derelye ;) Hű, de rég nem ettem igazi házit!


Nagyon szeretem, és milyen régen csináltam! Ez már kínzás:) Listára felvéve 🙂

Hozzávalók:

60 dkg liszt,
3 tojás,
4 dkg só,
15 dkg vaj,
40 dkg szilvalekvár,
2 tojásfehérje,
40 dkg dióbél,
15 dkg cukor.



Elkészítés:

A lisztből a tojással, csipet sóval, kis vajjal tésztát gyúrunk, majd sodrófával kb. fél centiméter vastagra nyújtjuk.
Evőkanállal, a nyújtott tészta területének felére, ujjnyi távolságra szilvalekvárt teszünk, és a tészta üresen maradt felét ráhajtjuk. Ujjunkkal a két tésztalapot a lekvárhalmok között összenyomkodjuk, és derelyevágóval (rádlival) fölszeleteljük.
Forrásban lévő vízben kifőzzük.
Közben megdaráljuk a dióbelet, majd a vaj maradékán megfuttatjuk, és a kifőtt tésztát ebben meghempergetjük.
Tálaláskor porcukorral hintjük.




Megosztásokat köszönöm

forrás: ketkes

Nincsenek megjegyzések