Breaking News

Tejkaramellàs sportszelet ;)


A finom sütiket mindenki szereti, ezért most egy nagyon krémes receptet mutatunk, sütni sem kell

HOZZÁVALÓK
Az alaphoz:

25 dkg szögletes háztartási keksz
Az áztatáshoz:
1,5 dl tej
2 ek cukor
fél dl rum/ 1 ek rumaroma/ fél dl kávé
krémhez:
3 cs főzős karamell ízű pudingpor
1 l tej
0,5 l Hulala ( vagy cukrász tejszín )
4 db nagy “Sport Szelet” csokoládé



ELKÉSZÍTÉS:


A háztartási kekszet édesített tej és kávé vagy rum (rumaroma) keverékében beáztatjuk, Egy közepes méretű, magas falú tepsit kirakunk vele úgy, hogy mindenhol fedje a tepsi alját.

A karamellás pudingport kevés hideg tejben elkeverjük, ízesítjük cukorral, és a többi tejben felfőzzük, hogy jó sűrű legyen (a zacskón olvasható utasítás szerint járunk el), és még forrón a kekszre öntjük.

A fél liter Hulalát habbá verjük, és a 3/4 részét a karamellpuding tetejére tesszük, ha már kihűlt a pudingkrém. A maradék Hulalába beletesszük a Sport szeleteket felolvasztva. Én gőz fölött olvasztottam. Próbáltam mikróban , de ott nagyon hamar karamellizálódik. Szerintem biztonságosabb gőz fölött Ez kerül a tetejére. Hűtőbe tesszük, másnap fogyasztható.



Lászlóné Buzási receptje

Megosztásokat köszönöm


Nincsenek megjegyzések