Breaking News

Ananásszal töltött gyümölcskosár





Hozzávalók:

1 bolti leveles tészta
1 kis ananász konzerv



Elkészítése:

Vágjuk apróbb darabokra az ananászt, és a levével együtt öntsük egy kisebb edénybe, és melegítsük fel. 1/2 ek étkezési keményítőt oldjunk fel 1 ek cseresznyepálinkában, és keverjük az ananászhoz. Főzzük, amíg kocsonyásodni kezd, majd hagyjuk kihűlni. (bármilyen pálinka jó hozzá, vagy a saját főző leve is).
A tésztát kb 5 mm vastagra kell nyújtani. Minden másodikra rakjuk a tölteléket, és ami a tetejére jön, azt több helyen bevagdossuk, majd a töltelékesnek a széleit megkenjük az ananász levével, és rányomkodjuk a tetejét. Mielőtt beraknátok a sütőbe, előtte 15-20 percet a hűtőbe kell rakni, majd az ananász levével lekenni a tetejét, és mehet is a sütőbe. /Előmelegített 200 fokos, légkeverés/ 
Legalább két zacskó tésztával kezdjetek, mert nem lehet abbahagyni, és kb 20 darab jön ki egyből. (Nekem 16 lett belőle, egy gáztepsivel!)




Megosztásokat köszönöm

forrás: facebook

Szerző: Ibolya Farkasné Joó‎

Nincsenek megjegyzések

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.