Legjobb gasztroblogok receptjei!

Szeretnénk finom recepteket kapni ha lehet képpel együtt. Várjuk a kedvenc recepteket, osszuk meg tapasztalatainkat torták, desszertek, édes és sós, aprósütemények miegymás témában!

Katt ide: Tetszik Lájk Receptek

Küld be, oszd meg velünk recepted. 




Bagett fűszeres vajjal





Hozzávalók:

50 dkg liszt 
2.5 dkg élesztő 
2 dl langyos víz 
kevés cukor 
2 evőkanál tejföl vagy kefir 
1 tojás 
1 kávéskanál só 
20 dkg vaj 
fokhagyma 
zöldhagyma 
petrezselyem



Elkészítés:

Az élesztőt, a langyos vizet a liszt közepébe tesszük, és hagyjuk, hogy felfusson, majd ha kész, belerakjuk a többi hozzávalókat, és jól összegyúrjuk. Ha kíván még egy kevés vizet, lehet hozzá adni. Tálban, letakarva bőven duplájára kelesztjük. 20 dkg vajat vagy margarint kikavarunk ízlés szerinti mennyiségű fokhagymával, sóval, zöldhagymával, petrezselyemmel vagy bármilyen zöld fűszerrel. A tésztát kivesszük a tálból, újra átgyúrjuk, és annyi darabra vagdossuk, ahány bagettet akarunk csinálni. Minden darabot kinyújtunk, és megkenjük a fűszeres vajjal, feltekerjük, ahogy tudjuk, kicsit hagyjuk a tepsiben újra kelni őket, majd megkenjük egy felvert tojással, és előmelegített sütőben megsütjük. Nem kell megijedni, sülés közben a vaj kiolvad, és ellepi a tepsiben a tésztát, de végére a tészta felszívja a vajat, és ropogósra sül!





Megosztásokat köszönöm

forrás: facebook

Szerző: Ibolya Farkasné Joó

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.