Legjobb gasztroblogok receptjei!

Szeretnénk finom recepteket kapni ha lehet képpel együtt. Várjuk a kedvenc recepteket, osszuk meg tapasztalatainkat torták, desszertek, édes és sós, aprósütemények miegymás témában!

Katt ide: Tetszik Lájk Receptek

Küld be, oszd meg velünk recepted. 




Csokis-szilvalekváros, diós bukta





Hozzávalók a tésztához:

kb. 2,5 dl tej
2,5 dkg élesztő
50 dkg liszt
5 dkg porcukor
2 tojássárgája
7,5 dkg margarin
pici só
1 db citrom reszelt héja

A bukták lekenéséhez:

7,5 dkg olvasztott margarin

A töltelékhez:

1 cs. csokis ízű pudingpor
2 dl tej
20 dkg szilvalekvár (4-5 ek )

Diós töltelékhez:
20 dkg darált dió
ízlés szerint kristálycukor
citromlé
1 dl tej
A töltelék készítése:

A tejjel a pudingport felfőzzük, kihűtjük és a szilvalekvárral csomómentesre kikeverjük. 

A diós töltelék készítése: A hozzávalókat összekeverjük.



A tészta készítése:

Kevés langyos tejben az élesztőt felfuttatjuk. A lisztet átszitáljuk, azután a kovásszal, a tojássárgákkal, a porcukorral, az olvasztott margarinnal ,a sóval és citromhéjjal ízesítve a tésztát megdagasztjuk. Duplájára kelesztjük. Finoman átgyúrjuk lisztezett deszkán, és kisujjnyi vastagra kisodorjuk. 8×8 cm-es négyzetekre vágjuk, és a közepébe a csokis- lekvárt teszünk egy teáskanállal. Feltekerjük, a két végét ujjunkkal benyomkodjuk. Margarinnal kent tepsibe sorakoztatjuk, olvasztott margarinnal a buktákat lekenjük. Még egyszer megkelesztjük, majd előmelegített sütőben 180 fokon megsütjük. Porcukorral megszórva tálaljuk.





Megosztásokat köszönöm

forrás: facebook

Szerző: Ibolya Farkasné Joó‎

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.