Breaking News

Dió





Hozzávalók:

20 dkg darált dió
15 dkg porcukor
25 dkg margarin
1 evőkanál cukrozatlan kakaó
2 evőkanál rum
1 cs van.cukor
1 tojás
30 dkg liszt

Töltelék:

4 tojás
25 dkg porcukor
25 dkg vaj vagy margarin
1 mandula vagy dió aroma



Tészta hozzávalóit összegyúrjuk.Kis golyókat formázunk belőle. A formának a mélyedéseibe tesszük a golyókat ,ráhajtjuk a tetejét,és sütjük. ( Ez a sütő olyan elven működik mint a sajtos tallér sütő, csak dió formára van kialakítva.Nem sütőbe sült). Gázrózsán sütjük!!

A tölteléknek az egész tojásokat a porcukorral jól kikavarjuk. Egy lábasba tesszük és nagyon lassú tűznél,állandó keverés mellett sűrűre főzzük. (nagyon vigyázni kell mert a sárgáját hamar összekapja) .Kihűlt hozzáadjuk a vajat vagy margarint és jól kikavarjuk.Végül az aromával összekavarjuk. Megtöltjük a két fél diót és összeragasztjuk




Megosztásokat köszönöm

forrás: facebook

Szerző: Kiss Imréné Magdi

Nincsenek megjegyzések

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.