Breaking News

Eszterházy torta





Hozzávalók:

A piskótához:

8 tojás
16 dkg cukor
20 dkg liszt
5 dkg darált dió
A krémhez:
2 csomag vaníliás pudingpor
8 dl tej
5 evőkanál cukor
10 dkg darált dió
5 ml rum
20 dkg felvert tejszínhab

A mázhoz:

fehér és barna csokoládé



Elkészítés:

A 8 tojásfehérjét a cukorral kemény habbá verjük, hozzáadjuk a sárgáját, a lisztet és a diót is. Kerek, kb. 26 cm átmérőjű tortaforma alján 6 db egyforma vastagságú lapot sütünk, előmelegített, közepes hőfokú sütőben. A krémhez a pudingport a tejben, cukorral megfőzzük. Ha kihűlt, hozzáadjuk a keményre vert tejszínhabot, a diót és a rumot is. A krémet a lapok közé töltjük, majd a felső lap tetejét bevonjuk a a fehér és barna csokival. Tejszinhabbal diszitjük.





Megosztásokat köszönöm

forrás: facebook

Szerző: Andrea Molnár‎

Nincsenek megjegyzések

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.