Breaking News

Füstölt csülkös pogácsa






Megfőztem a füstölt csülköt puhára, majd összedaraboltam. (Az 1 kg liszthez kb kell egy fél csülök) 3 közepes burgonyát megfőztem a csülök levében, majd összetörtem.
Egy tálba tettem 1 kg lisztet, 1 evőkanál sót, (itt attól függ, hogy mennyire sós a csülök) fél margarint, 3 evőkanál kacsazsírt, jól elmorzsoltam, mélyedést csináltam a közepébe, tettem bele 2 tojást, őrölt borsot. Itt öntöttem bele a langyos burgonyát. Közben egy pohár joghurtban /langyos/ kevés cukorral felfuttattam 1 egész élesztőt, amikor kezdett futni, beleöntöttem a lisztbe, a burgonyára, de még szórtam rá kevés lisztet, és letakarva hagytam még kelni. A meglangyosított sonkalével bedagasztottam a tésztát, kézzel jól kidolgoztam. Ne legyen kemény a tészta, inkább lágyabb legyen. Letakarva duplájára kelesztettem. Amikor jól megkelt vékonyra kinyújtottam rászórtam az apró kockákra vágott füstölt csülköt és behajtottam. Ismét letakarva megkelesztettem, majd ismét kinyújtottam, csülök kocka, hajtás. Már többször nem hajtottam, hanem 2 cm vastagra kinyújtottam, megkentem tojásfehérje, pici tej és olaj keverékével, utána kockáztam meg, és nagyobb szaggatóval kiszaggattam, kézzel még kicsit körbe sodortam, tepsibe tettem, és akkor gyújtottam csak be a sütőt. Amikor bemelegedett a pogácsák közé spricceltem kevés vizet, és beraktam sülni, világosabbra sütöttem.



Megosztásokat köszönöm

forrás: facebook

Szerző: Ibolya Farkasné Joó

Nincsenek megjegyzések

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.