Breaking News

Korona pizza.





Hozzavalok :
A tesztahoz :

40 dkg liszt
1 kk so
2 kk cukor
2 dkg eleszto
2 dkg margarin
2-2.5 dl tej a teszta alagatol fugg,
A toltelekhez :
25 dkg sonka
10 dkg gomba (konzerv vagy friss)
10 dkg sajt
1 kozep meretu hagyma
so, bors izles szerint
par szem oliva bogyo, ketchup.
Az elesztot felfuttatom keves langyos tejben, a teszta hozzavaloit osszekeverem, hozzaadom az elesztot es a langyos tejet, osszegyurom. Kb 30 percig kelesztem. 
Ameddig a teszta pihen, felaprozom a sonkat, hagymat, gombat, a sajtot megreszelem, osszekeverem es sot es borsot adok hozza. 
Miutan a teszta szepen megnott, lisztezett deszkan kinyujtom ahogy a foton latszik. Kozepre egy 12-13 cm atmeroju kort rajzolok. A koron kivul elhelyezem a tolteleket ugy hogy a szelebol egy pici kimarad. A kort ami a teszta kozepen van 8 egyenlo reszbe osztok, kessel es mindegyik nyolcadot athajtok a toltelek folott, ugy hogy a teszta aljat kicsit takarja a vege. Kulomben a foto abrazolja. Ketchuppal, oliva bogyoval diszitem. Sutotol fuggoen kb. 30 percig sutom. 
De megjegyzem altalaban a mennyisegeket mindenki sajat izlese szerint adagolhatja. :)
(Elnezest az esetleges helyesirasi hibakert. :) )



Megosztásokat köszönöm

forrás: facebook

Szerző: Gabriela Ciordas‎

Nincsenek megjegyzések

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.