Breaking News

Madártejtorta





Hozzávaló a tésztához: 

8 tojásfehérje
8 evőkanál cukor
8 evőkanál liszt
1 csomag sütőpor

Krém : 

8 tojássárgája
5 evőkanál liszt
2 cs vaniliáscukor
4 dl tej
18 dkg Ráma
10 dkg porcukor

Diszitéshez : 4 dl tejszín



Elkészítés:

A tésztához 4 tojásfehérjét 4 evőkanál cukorral habbá verünk. 4 evőkanál lisztben elkeverünk fél cs. sütőport, a kemény habhoz adjuk, összeforgatjuk, majd sütőpapírral bélelt tortaformában öntjük, és előmelegített sütőben megsütjük. 2 adagot késziünk belőle.

A krémhez 8 tojás sárgáját, 4 evőkanál cukrot, 5 evőkanál lisztet, 2 csl vaníliás cukrot 4 dl tejben elkeverjük. Sűrűre főzzük és kihűtjük. A 18 dkg margarint 10 dkg porcukorral alaposan kikeverjük, a kihűlt krémhez adjuk, majd a tésztára simítjuk. 

Tetejére 4 dl tejszínből kemény habot verünk,majd olvasztott csokival díszítjük....

Megtöltjük a lapokat, majd diszitjük.


Megosztásokat köszönöm

forrás: facebook

Szerző: Andrea Molnár

Nincsenek megjegyzések

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.