Breaking News

Medvehagymás pogácsa. Nagyon finom!





Hozzávalók

1 kg liszt
kb 20 dkg medvehagymalevél
4 tojássárgája
2 dl tejföl
50 dkg Rama
5 dkg élesztő
1,5 dl tej
1 evőkanál só
pici cukor



Elkészítés

Az élesztőt langyos tejben a cukorral felfuttatjuk, a lisztet a Ramával elmorzsoljuk, hozzáadjuk az élesztőt és a többi hozzávalót. Jól átgyúrjuk, és fél óráig pihentetünk. A medvehagyma leveleket megmossuk, és apróra vágjuk. A tésztát kinyújtjuk, rászórjuk a vágott medvehagymalevél felét úgy,hogy a hajtogatás közben üresen maradt tésztára is teszünk. 20 percig langyos helyen pihentetjük. Akkor ismét kinyújtjuk és megszórjuk a maradék medvehagymalevéllel, ugyan úgy mint először.Ismét pihentetjük 20 percet .Ujjnyi vastagra nyújtjuk, tojással megkenjük ,tetejét megrácsozzuk és közepes méretű pogácsákat szaggatunk belőle .A tepsibe még pihentetjük 10 percet. 180 fokon sütjük. Ezt most éles késsel felkockáztam.





Megosztásokat köszönöm

forrás: facebook

Szerző: Kiss Imréné Magdi‎

Nincsenek megjegyzések

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.