Legjobb gasztroblogok receptjei!

Szeretnénk finom recepteket kapni ha lehet képpel együtt. Várjuk a kedvenc recepteket, osszuk meg tapasztalatainkat torták, desszertek, édes és sós, aprósütemények miegymás témában!

Katt ide: Tetszik Lájk Receptek

Küld be, oszd meg velünk recepted. 




Meggyes-mákos túró gombóc.





Hozzávalók 12 db közepes méretű gombóchoz:

50 dkg zsírszegény túró (vagy félzsíros)
6 evőkanál búzadara
2 egész tojás
2 csipetnyi só
meggybefőtt
fahéj



Hozzávalók a bundázáshoz:

15 dkg mák

Egy nagyobb fazékban vizet forralunk egy csipetnyi sóval. A túrót villával összetörjük, hozzáadjuk a kissé felvert tojásokat, a búzadarát és egy csipet sót. A búzadara mennyisége függ attól, hogy milyen túrót használsz. A zsírszegény túró krémesebb, több búzadara kell hozzá, akár 8 evőkanálnyi is.

A masszát körülbelül 10 percig hagyjuk pihenni, hogy a búzadara kissé megdagadjon. Ha a légiesen könnyű, lágy gombócot kedveled, akkor a tojás fehérjét verd fel, és úgy add a túróhoz.

És a csalafintaság: 12 szem meggyet fahéjba forgatunk.

Amikor felforrt a víz és lejárt a pihentetési idő, nedves kézzel golf labda méretű gombócokat formálunk, lyukat nyomunk a közepükbe és belenyomjuk a meggyet. Jól köré dolgozzuk a gombócot. Óvatosan a lobogó vízbe helyezzük őket.

Körülbelül tíz percig főzzük. Akkor jók a gombócok, ha feljönnek a víz tetejére. Ekkor szűrő segítségével kiveszzük őket a vízből, folyó hideg víz alá tartjuk kicsit, hogy szilárduljanak. Ezután a gombócokat lecsepegtetjük, és a darált mákba helyezzük, óvatos mozdulatokkal megforgatjuk őket a mákban. Fontos, hogy elég nagy legyen a tál ahhoz, hogy az összes gombóc elférjen benne.

A cukor nem véletlenül maradt ki a receptből, ugyanis anélkül is elég édes. Alapvetően a gombócba nem kell cukor, de ha Te édesebben szereted, akkor a cukrot vagy édesítőszert keverd a mákhoz vagy a tejfölhöz (natúr joghurthoz).





Megosztásokat köszönöm

forrás: facebook

Szerző: Rita Békefi‎

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.