Breaking News

Svéd burgonya





Hozzávalók / 3 adag

• 1 kg burgonya 
• 10 dkg vaj 
• só ízlés szerint 
• fűszerpaprika ízlés szerint



Elkészítés:

Az egyforma méretű krumplikat meghámozzuk, és hosszában kettévágjuk.
Lapos felüket a deszkára téve tetejüket beirdaljuk, úgy, hogy minél 
mélyebben vágjuk be, de még ne vágjuk át. Vajazott tepsibe egymás mellé
sorakoztatjuk, és megsózzuk őket. Mindegyik tetejére pici pirospaprikát
szórunk, és ráteszünk egy-egy "fokhagyma gerezdnyi" vajat. Előmelegített
sütőbe toljuk, és megsütjük. sütési hőfok: 200°C, sütési mód: alul-felül.




Megosztásokat köszönöm

forrás: facebook

Szerző: Ibolya Farkasné Joó

Nincsenek megjegyzések

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.