Legjobb gasztroblogok receptjei!

Szeretnénk finom recepteket kapni ha lehet képpel együtt. Várjuk a kedvenc recepteket, osszuk meg tapasztalatainkat torták, desszertek, édes és sós, aprósütemények miegymás témában!

Katt ide: Tetszik Lájk Receptek

Küld be, oszd meg velünk recepted. 




Töltött mézes puszedli





80 dkg liszt,
3 db tojás,
10 dkg vaj,
kb 20 dkg méz,
csipet só,
15-20 dkg porcukor,
1 tk. őrölt fahéj,
1 tk. őrölt gyömbér,
1 tk. őrölt szegfűszeg,
1 púpos teáskanál szódabikarbóna.

Töltelék:

20 dkg darált mandula,
pár ek. porcukor,
1 nagy narancs reszelt héja és leve.



Elkészítés: 

A lisztet elkevertem a szódabikarbónával,cukorral,sóval,fűszerekkel,reszelt narancshéjjal.Összemorzsoltam a szobahőmérsékletű vajjal a fűszeres lisztet majd beleütöttem a tojásokat,hozzáöntöttem a mézet és tésztát gyúrtam belőle.A mézből lehet kevesebb vagy több kell kicsit,annyit adjunk hozzá hogy tésztát tudjunk gyúrni belőle.Azonnal formázhatjuk és süthetjük is.Én 1 nappal előtte betettem a hűtőbe.
A tölteléket csak összekevertem annyi narancslével éppen csak összeálljon,ne legyen folyós.A tésztát kinyújtjuk kb fél cm vastagra,de lehet kicsit vastagabbra is.Kiszaggatjuk kb. 6 cm.es kerek kiszúróval,közepére teszünk a töltelékből,széleit alaposan összenyomkudjuk majd gombocót formázunk belőle.
Tepsire tesszük őket 160 fokon kb 10-13 percig sütjük őket.Amikor elfogyott a töltelék a maradékból diónyi nagyságú gömböket formáztam és megsütöttem szintén.Én nem voltam be semmivel az idén őket.Sütés után egyből puha lesz.
Bármivel meg lehet tölteni.




Megosztásokat köszönöm

forrás: facebook

Szerző: Barna Pap Mónika

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.