Breaking News

Vendégváró sóskiflik





Hozzávalók: 

25 dkg margarin, 1 evőkanál só, 5 dkg élesztő, 1 dl tej, 1 evőkanál cukor, 70 dkg sima lisz, 1 pohár kefir, 1 dl olaj, 2 tojás + 1 tojássárgája a kenéshez



Margarint jó habosra keverem a sóval. Felfuttatom az élesztőt a langyos tejjel és a cukorral. Lisztet beleöntöm a tálba, összeállitom a tésztát, élesztővel, a kefirrel, az olajjal és a tojással. 
A tésztát nyolc egyenlő részre vágom. Egy adagot tányér nagyságú, kerek lappá nyújtok, félreteszem. Megkenem a sós margarin negyedrészével. Egy másik, hasonló kinyújtott kerek lappal beborítom. Négyfelé vágom, és ezután minden cikket még háromfelé. Szorosan feltekerem. Meg lehet tölteni sajttal, sonkával. Tojássárgájával megkenem mindegyik tetejét, tetszés szerint szezámmagot, reszelt sajtot, köményt lehet rászórni. 200 fokos sütőben 1 óra pihentetés után zsemleszinűre sütöm.




Megosztásokat köszönöm

forrás: facebook

Szerző: Andrea Molnár‎

Nincsenek megjegyzések

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.