Breaking News

Villámgyors kakaós csiga





Hozzávalók a tésztához: (ebből a mennyiségből kb. 14 közepes méretű csiga lesz)
- 25 dkg túró
- 25 dkg liszt
- fél dl tej
- 5 evőkanál olaj
- 10 dkg porcukor
- csipet só
- fél csomag sütőpor

Töltelékhez:

- kb. 1 evőkanál olaj (a tészta lekenéséhez a töltelék alá)
- 4 evőkanál porcukor
- 2 csapott evőkanál kakaópor
(Kókuszos: 1 cs kókusz reszeléket összekevertem ízlés szerinti nyírfacukorral, és egy kis tejjel, azzal töltöttem meg a másik rudat, mivel dupla adagot készítettem).



Elkészítés: 

1. Kézi mixerrel a túrót és a porcukrot összekeverem, fokozatosan adom hozzá a tejet, majd az olajat. 
2. Ezután már kézzel dolgozom bele a sütőporral és pici sóval elkevert lisztet. 
3. Enyhén lisztezett felületen kinyújtom a tésztát és olajjal lekenem. 
4. A kakaós porcukor keveréket egyenletesen rászitálom a tésztára, feltekerem és kb. 2 cm-es csigákat vágok belőle. 
5. Sütőpapíros tepsire teszem és előmelegített sütőben 180 fokon kb. 15 percig sütöm légkeveréses sütőben. (Persze lehet sima sütőben is sütni, de valószínű, hogy abban picit több ideig tart.) Nem érdemes túl pirosra sütni, mert előfordulhat, hogy akkor kicsit kérgesebb lesz és nem lesz annyira puha, inkább fehérebbek maradjanak a csigák, mert úgy egészen biztos, hogy nagyon finom puha marad.





Megosztásokat köszönöm

forrás: facebook

Szerző: Ibolya Farkasné Joó‎

Nincsenek megjegyzések

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.