Breaking News

Meggyes-mákos





Hozzávalók:

20 dkg Rama
20 dkg porcukor
5 tojás
20 dkg őrölt mák
20 dkg liszt
2 dl tej
1 citrom lereszelt héja
pici citromlé
fél csomag sütőpor
csipet só
csipet őrölt fahéj
1 üveg magozott meggybefőtt



Hozzávalók:

A tésztához a lágy vajat a cukorral és a tojással habosra keverjük, belereszeljük a citromhéjat, és a levét, majd hozzászitáljuk a sütőporral elkevert lisztet és felváltva adagolva a tejjel, a mákkal és a fahéjjal alaposan kikeverjük. Belekeverjük a magozott meggyet.

Sütőpapírral bélelt tepsibe terítjük a masszát és előmelegített sütőben 25-30 perc alatt megsütjük. 
Vanília pudinggal töltöttem meg, amit egy kevés margarinnal kevertem ki.


Megosztásokat köszönöm

forrás: Friedlné Évi

Nincsenek megjegyzések