Legjobb gasztroblogok receptjei!

Most nézik:

Szeretnénk finom recepteket kapni ha lehet képpel együtt. Várjuk a kedvenc recepteket, osszuk meg tapasztalatainkat torták, desszertek, édes és sós, aprósütemények miegymás témában!

Katt ide: Tetszik Lájk Receptek

Küld be, oszd meg velünk recepted. 




A tökéletes madártej egyetlen titka





Néha még a legjobb háziasszonyoknak sem lesz tökéletes, pedig csak arra kell ügyelni, milyen lesz a tojás habja, se túl lágy, se kőkemény ne legyen.

A madártej legnehezebb része a tojáshab. Sokan esküsznek arra, hogy a tojáshabot gőz felett kell kézi habverővel felverni. Nem jó tökéletesen keményre felverni. Azt úgy tudod ellenőrizni, hogy amikor kiveszed a habverőt a habból, akkor a hab nem áll mereven, hanem egy minimálisan visszahajlik, de azért nem folyik.

Mikróban is készíthető. Tegyél aél a mikróba egy tálat, rá 2 evőkanál tejet, és arra kanalazz 6 kanálnyi habgubacsot. 750 watton 30 másodperc és kész a tökéletes hab.



Recept:

1 l tej
6 tojás
csipet só
15 dkg cukor
2 csomag vaníliás cukor

Felforraljuk a tejet, közben kettéválasztjuk a tojásokat. A fehérjéket félig felverjük kevéske sóval, majd az összes cukormennyiségből 2 evőkanálnyit hozzáadunk és kemény habbá verjük.(lásd fentebb!)

A felforrt tejhez keverjük a vaníliás cukrot és még szintén a kimért cukormennyiségből 1 evőkanálnyit, majd a felvert fehérjéből galuskákat szaggatunk a tejbe és fedő alatt 2 percig főzzük őket A megfőtt galuskákat egy külön tányérba szedjük. (Ehelyett készíthetjük mikró segítségével is a fent leírt módon.)

A tojássárgákhoz hozzákeverjük a maradék cukrot, és az egészet habosra keverjük. Kevéske forró tejet a sárgákhoz keverünk, összekeverjük, majd ha szépen felhígult, a keveréket a forró tejhez öntjük. Folyamatosan kevergetve megvárjuk hogy besűrűsödjön. Tálkákba szedjük, és a tetejére tesszük a tojásfehérje habot.



Megosztásokat köszönöm

forrás: indexonline

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.