Breaking News

Almás torta




Hozzávalók: 

25 dkg puha vaj vagy margarin, 
27,5 dkg finom kr.cukor, 
4 db tojás, 
32,5 dkg liszt, 
1 z. sütőpor, 
3-4 ek. tej, 
75 dkg savanykás alma, 
4 dl almalé, 
1 zacskó/főzős/ van.pudingpor,
15 gr. zselatin, 
50 dkg mascarpone sajt, 
5 dl natur joghurt, 
4ek./likőr valamilyen,/ 
1 zacskó van.cukor, 
2,5 dl tejszin, 
és izlés szerint valamennyi piritott mandula szeletek. 



Elkészítése:

A vajat 15 dkg cukorral kikeverjük, egyenként beledolgozzuk a tojásokat, hozzáadjuk a tejet és a sütőporral összekevert lisztet/ 26 cm-es tortaformában kb 25 percis 200 fokon sütjük. 
Az almát kockára vágva megpároljuk 2-3 dkg cukorral/ ne legyen massza!! csak párolódjon meg/Az almalét a pudinporral megfőzzük és a párolt almával összekeverjük.
A sajtot a joghurttal és a maradék cukorral, likőrrel, van.cukorral összekeverjük.Kb. 1/3-át félretesszük / hütőbe!!!/a maradék krémet a felvert tejszinhabbal összekeverjük és a feloldott zselatint hozzáadjuk.

A tortalapot már előre kettévágjuk és az egyiket visszatesszük a tortaformába.A krém egyrészét erre rásimitjuk majd az almát ráhalmozzuk és a krém másik felét az alma tetejére.Majd a végén a lap másik felével beboritjuk 
Vigyázni kell, mert nagyon -nagyon tele lesz vele a forma.
Betesszük a hütőbe dermedni pár órára.
Amikor kivesszük levesszük róla a karimát és szépen bekenjük az elején félretett krémmel. 
Szépen feldiszitjük a piritott mandulával. 
Nagyon szépen szeletelhető, a mennyiségekből látszik nagyon bőséges, 20 szelet is van belőle.


Megosztásokat köszönöm


Nincsenek megjegyzések

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.