Breaking News

Málna torta





Fehér csokoládés málna torta készítése:

Piskóta:

8 db tojás
160 g kristálycukor
200 g liszt
1 csipet só
Kivajazunk lisztezünk egy 22 cm átmérőjű torta karikát. A sütőt előmelegítjük 180 fokra légkeverés nélkül.
A tojás fehérjéket a csipet sóval kemény habbá verjük. Kanalanként hozzáadjuk a cukrot most óvatosan addig verjük amíg szép fényes lesz. Bele engedjük egyenként a tojások sárgáját. Fakanállal vigyázva össze keverjük, majd kis adagonként szintén hozzáadjuk a lisztet is.
Bele öntjük a kivajazott torta formába és kb 35-40 perc alatt megsütjük.( akkor jó ha a torta tetejét megfogva azt szilárdnak érezzük) Ha kisült a tetejét meg lisztezzük, és a tetejére fordítva hagyjuk kihűlni. ( azért lisztezzük hogy ne ragadjon le!) Ha kihűlt éles késsel körbe vágjuk a karikát kivesszük a formából majd ketté vágjuk.



Málna velő:

1 csomag mirelit málna ( ha van friss még jobb)
1 csomag zselatin
A málnát összezúzzuk és kevés vízzel fel puhított zselatinnal össze forraljuk, majd hagyjuk kihűlni.

Fehér csokoládés krém:

1/2 l tejszín
3-4 tábla fehér csokoládé
a tetejére 1 csomag piros torta zselatin
A tejszínt egy edénybe öntve bele tördeljük a fehér csokoládét és állandó keverés mellett felolvasztjuk. A csokoládés tejszínt forrásig melegítjük, de nem forraljuk! Le vesszük a tűzről és lefedve hagyjuk kihűlni. Néha keverjük meg hogy ne bőrösödjön a teteje.

Torta megtöltése:

A torta karikába vissza tesszük az első piskóta lapot (meg locsolhatjuk kevés gyümölcs likőrrel) rá kenjük a málna velőt. Ráhelyezzük a második piskóta lapot és óvatosan lenyomkodjuk. Most ráöntjük a fehér csokoládés krémet, a tetejét ízlés szerint díszíthetjük ha akarjuk.
Végül ráöntjük a csomagoláson leírtak szerint elkészített piros torta zselatint. Hűtőbe tesszük dermedni majd másnap szeleteljük.




Megosztásokat köszönöm

forrás: Ica Kósa

Nincsenek megjegyzések

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.