Breaking News

Mézes krémes





Hozzávalók a tésztához: 

70 dkg. liszt, 2 tojás, 20 dkg. porcukor, 3 evőkanál méz, 6 ek. tej, 6 dkg. vaj, 1 kávéskanál szódabikarbóna.

A krém hozzávalói: 

35 dkg, margarin, 35 dkg. porcukor, 7 dl. tej, 7 ek. búzadara, 1 kisüveg házi sárgabarack lekvár, tetejére porcukor és olvasztott csoki.



A tészta hozzávalóit összeállítjuk. Négy egyenlő részre osztjuk, tepsi nagyságúra nyújtjuk és a tepsi hátoldalán - melyet előzőleg zsíradékkal megkentünk - egymás után megsütjük.

A krémhez a margarint habosra keverjük a porcukorral, a tejet pedig a búzadarával megfőzzük. A kihűlt tejbedarát összekeverjük a cukros margarinnal. Az alsó lapot megkenjük ezzel a krémmel, a másodikat baracklekvárral, a harmadikat a krém másik felével és betakarjuk a negyedik (legjobban sikerült) lappal.

Egy éjszakára hűvös helyre tettem és lenyomattam egy gyúródeszkával melyre nehezéknek 1-2 nagyobb könyvet tettem.

Másnap porcukorral megszórtam és olvasztott csokicsíkokkal berácsoztam. Nagyon jól megpuhult. Hosszúkás szeletekre vágtam. Finom volt, mert a töltelék gazdagon volt benne.



Megosztásokat köszönöm

forrás: Hegedűs Ancika

Nincsenek megjegyzések

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.