Egyre inkább próbál az ember arra törekedni, hogy egészségesebb összetevőkből készítsen ételeket.
Ez a sütemény is kicsit másként készült, mint általában szoktam.
Látszik a megsült tésztában is, hogy barnább.
A következők szerint készítettem:
20 dkg, fehér liszt,
20 dkg. teljes kiőrlésű rozsliszt,
2 egész tojás,
15 dkg. porcukor,
15 dkg. zsír (ez azért nem annyira a diétás része az adalékoknak)
fél sütőpor és ugyanannyi mennyiségnek megfelelő szódabikarbóna,
fél dl. tej,
1 citrom reszelt héja és leve,
csipet só, hogy az ízek jobban "kijőjjönek".
Töltelék:
ebben az esetben másfél kg. párolt, reszelt alma izlés szerinti cukor és fahéj mennyiséggel.
Az átszitált sütőporos-szódabikarbónás vegyes lisztet elmorzsoltam a zsírral, hozzáadtam a cukrot, a tojásokat, a reszelt citrom héját és levét, valamint a kevés kis tejet és összeállítottam a tésztát.
Kis pihentetés után kettőbe vettem. Az egyiket gáztepsi nagyságúra nyújtottam, megszórtam zsemlemorzsával, beleterítettem az almatölteléket és befedtem a másik kinyújtott lappal. Tojás sárgájával megkentem a tetejét, majd villával megszúrkáltam és 195 fokon 25-30 perc alatt halvány barnára sütöttem.
Kihűlt állapotban porcukorral meghintettem és szeleteltem.
Megosztásokat köszönöm
forrás: Hegedűs Ancika
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.