Legjobb gasztroblogok receptjei!

Szeretnénk finom recepteket kapni ha lehet képpel együtt. Várjuk a kedvenc recepteket, osszuk meg tapasztalatainkat torták, desszertek, édes és sós, aprósütemények miegymás témában!

Katt ide: Tetszik Lájk Receptek

Küld be, oszd meg velünk recepted. 




Reform almás





Egyre inkább próbál az ember arra törekedni, hogy egészségesebb összetevőkből készítsen ételeket.
Ez a sütemény is kicsit másként készült, mint általában szoktam.

Látszik a megsült tésztában is, hogy barnább.

A következők szerint készítettem:

20 dkg, fehér liszt, 
20 dkg. teljes kiőrlésű rozsliszt,
2 egész tojás,
15 dkg. porcukor,
15 dkg. zsír (ez azért nem annyira a diétás része az adalékoknak)
fél sütőpor és ugyanannyi mennyiségnek megfelelő szódabikarbóna,
fél dl. tej,
1 citrom reszelt héja és leve,
csipet só, hogy az ízek jobban "kijőjjönek".



Töltelék: 

ebben az esetben másfél kg. párolt, reszelt alma izlés szerinti cukor és fahéj mennyiséggel.


Az átszitált sütőporos-szódabikarbónás vegyes lisztet elmorzsoltam a zsírral, hozzáadtam a cukrot, a tojásokat, a reszelt citrom héját és levét, valamint a kevés kis tejet és összeállítottam a tésztát.

Kis pihentetés után kettőbe vettem. Az egyiket gáztepsi nagyságúra nyújtottam, megszórtam zsemlemorzsával, beleterítettem az almatölteléket és befedtem a másik kinyújtott lappal. Tojás sárgájával megkentem a tetejét, majd villával megszúrkáltam és 195 fokon 25-30 perc alatt halvány barnára sütöttem.

Kihűlt állapotban porcukorral meghintettem és szeleteltem.



Megosztásokat köszönöm

forrás: Hegedűs Ancika

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.