Legjobb gasztroblogok receptjei!

Szeretnénk finom recepteket kapni ha lehet képpel együtt. Várjuk a kedvenc recepteket, osszuk meg tapasztalatainkat torták, desszertek, édes és sós, aprósütemények miegymás témában!

Katt ide: Tetszik Lájk Receptek

Küld be, oszd meg velünk recepted. 




Rumos meggyes rolád




Hozzávalók: 

3 tojás,10 dkg porcukor,10 dkg finom liszt,2 csapott evőkanál kakaó,1 csapott teáskanál sütőpor,8 ek. meleg víz,1 ek. olaj,1 ek. rum.Krémhez:3 dl. tej,3 csapott ek. liszt,10 dkg. vaj,6 dkg.porcukor,2 ek. rum,4 ek. fejtett meggybefőtt. 



Elkészítés: 

A piskótához először összekeverjük a lisztet, a kakaóport és a sütőport. A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét pici sóval kemény habbá verjük és félretesszük. A tojások sárgáját habosra keverjük a porcukorral.Szakaszosan hozzáadjuk a 8 evőkanál meleg vizet, az 1 ek. olajat és az 1 ek. rumot, majd azokkal is jól kikeverjük.

Ezután apránként beleszórjuk a lisztes keveréket és a tojások fehérjét széles mozdulatokkal a tojássárgás masszához keverjük.Az egészet a szilikonos sütőpapírral bélelt tepsire öntjük és 180 fokos sütőben kb. 10 perc alatt megsütjük.

Ha megsült a piskóta, rögtön kivesszük a tepsiből, lehúzzuk róla a papírt és még melegen, konyharuha segítségével feltekerjük.

Krém: a lisztet elkeverjük 1 dl. hideg tejjel, a többit odatesszük forrni. Ha felforrt, hozzáöntjük a lisztes tejet és sűrűre főzzük. Egy másik edényben a kissé megpuhított vajat a porcukorral és a rummal nagyon jól kidolgozzuk és ha mindkettő langyosra hűlt, összekeverjük. 

A megtöltött piskótára rászórjuk a fejtett meggyet, kissé belenyomkodjuk a krémbe és roláddá sodorjuk. A maradék krémmel bevonjuk a tekercs külső oldalát is és a sütőpapíron maradt megszáradt morzsával meghintjük a tetejét.




Megosztásokat köszönöm

forrás: Hegedűs Ancika

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.