Legjobb gasztroblogok receptjei!

Szeretnénk finom recepteket kapni ha lehet képpel együtt. Várjuk a kedvenc recepteket, osszuk meg tapasztalatainkat torták, desszertek, édes és sós, aprósütemények miegymás témában!

Katt ide: Tetszik Lájk Receptek

Küld be, oszd meg velünk recepted. 




Vargabéles





Elkészítés: 

25-30 dkg. cérnametélt, 70 dkg. friss tehéntúró, 10 dkg. mazsola, 20 dkg. porcukor, 3 tojás + 1 db a kenéshez, 1 vaniliás cukor, 2 evőkanál tejföl, 1 citrom reszelt héja, 5 dkg. vaj, 1 csomag 6-os réteslap.



A tésztát enyhén sós vízben kifőzzük, lecsepegtetjük és hülni hagyjuk.
Közben a túrót símára kikeverjük, vagy ha darabosabb, áttörjük. A vajat a 3 tojás sárgájával, a porcukorral, a vaníliás cukorral és a citromhéjjal habosra keverjük. Hozzáadjuk a túrót, a tejfölt, a tésztát és a mazsolát.
A tojásfehérjéből kemény habot verünk és lazán a masszához adagoljuk.
3 réteslapot tepsibe igazítunk, melyeket rétegenként olvasztott vajjal megkenünk. Rásímítjuk a túrós, mazsolás tésztát, majd a következő 3 réteslappal ugyanígy járunk el.
Tetejét felvert tojással megkenjük, előmelegített sütőbe toljuk és kb. 45-50 perc alatt szép pirosra sütjük.
Kissé kihült állapotban - éles késsel - már jól szeletelhető. Porcukorral meghintve kínáljuk.

A hozzávalók (pl. cukor, túró, tészta) természetesen kinek-kinek az ízlése szerint – az állagmegmaradás szem előtt tartásával - változtathatók




Megosztásokat köszönöm

forrás: Hegedűs Ancika

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.