Breaking News

A TÖKÉLETES HABROLÓ KÉSZÍTÉSE





Habroló vanília krémmel töltve

Hozzávalók:

1 csomag leveles tészta (vajas) 50 dkg
4 db tojás
4 ek cukor
7dkg vaníliás pudingpor
6 dl dl tej

1 db tojás (a kenéshez)



Elkészítés:

Kiolvasztjuk a leveles tésztát.
Enyhén lisztezett deszkán kinyújtjuk 3-5 mm vastagra. 1,5-2 cm-es csíkokat vágunk belőle. Majd feltekerjük a habroló formára úgy ,hogy a tészta szélek kissé fedjék egymást.
Tepsibe pakoljuk. Bekenjük egész tojással, és megsütjük, világos színűre.
Közben kimérjük és a tejet, amiben megfőzzük a pudingot,a tojások sárgáját is.Sűrű masszát kapunk.
Felverjük a tojásfehérjét keményre, és a meleg pudinghoz keverjük. 1-2 órát állni hagyjuk.
A megsült roládokat megtöltjük a krémmel. kb 20 db lesz belőle.



Megosztásokat köszönöm

forrás: Czine Zsuzsanna

Nincsenek megjegyzések

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.