Breaking News

Almás pite




Hozzávalók:

20 dkg liszt 
12 vaj + az alma kenéséhez
12,5 dkg cukor 
2 evőkanál tej 
2 tk sütőpor
1 vanília 
3 db tojás 
4 kisebb alma 
Búzadara 



Elkészítés:

Az almát hámozzuk meg és vágjuk kétfelé vagy négyfelé, 2 mm-kén vagdaljuk be.
A lágy vajat keverjük ki a cukorral, egyenként adjuk hozzá a 
tojásokat, majd a tejet.
Keverjük bele a sütőporral elkevert lisztet.
Az almák alját egyenként mártsuk meg a búzadarába, így nem süllyed le a tészta aljára.
A tésztát öntsük egy 26 cm-es tortaformába, tegyük a tetejére az almákat, kenjük meg olvasztott vajjal.
Közepes hőmérsékleten süssük készre, amíg az alma is megpuhul.

Megosztásokat köszönöm

forrás: Ili Bérciné

Nincsenek megjegyzések

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.