Breaking News

Aranygaluska




Hozzávalók :

50 dkg liszt
8 dkg margarin
3 dkg élesztő
8 dkg porcukor
3 tojás sárgája
2,5 dl tej
csipet só
1 citrom reszelt héja
15-20 dkg darált dió
10 dkg kristálycukor, olvasztott vaj
Tepsi méret: 19 x 28 cm

Elkészítés : 

A tészta összetevőiből kelt tésztát gyúrok. Ezután kb. 30 percet kelesztem.
Ha a tésztánk megkelt, nyújtom kb. 2 cm vastagságúra és egy kisebb pogácsa szaggatóval kiszaggatom a tésztát. A kiszaggatott tésztákat belemártom az olvasztott margarinba és szorosan egymás mellé rakom. A cukros dióval jól megszórom a tésztát,majd jöhet a következő sor,ugyanebben a sorrendben. Egy 10 percet kelesztem még és mehet a sütőbe. Tűpróbáig sütöm.

Mártás : 

4 dkg liszt,
5 dkg cukor,
2 cs. vaníliás cukor 
2 db tojássárgája
7 dl tej
1 teáskanál kakaó



/ Ez egy sima vanília sodó,csak gyermekem csokisan szereti,ezért kerül bele nálunk kakaó/

Elkészítés : 

A cukrot, vaníliás cukrot,lisztet és kakaóport jól összekeverem és hozzáadok 1 dl tejet és a 2 db tojássárgáját. Ezt csomómentesre keverem,majd folyamatosan öntöm hozzá a többi tejet és lassú tűzön,folytonos keverés mellett besűrítem.




Megosztásokat köszönöm


Nincsenek megjegyzések

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.