Breaking News

Bacon szőttesben sült különleges fasírt




Hozzávalók: 

1 kg darált hús
egy beáztatott zsemle
két tojás
só, 
bors,
1 ek Vegamix ételízesítő
3 gerezd fokhagyma (reszelve)
10 dkg reszelt sajt
1 kk édes nemes pirospaprika
petrezselyem zöldje
szeletelt bacon



Elkészítés:

A hozzávalókat a pirospaprika , sajt és petrezselyemzöld kivételével összegyúrtam, mint azt fasírt készítésénél szoktam.
Elosztottam a masszát 60-40 arányban és a kisebbik részbe belekevertem a pirospaprikát.
Egy alufólián kiterítettem a paprika nélküli masszát és ujjnyi vastagra egyengettem, rászórtam a reszelt sajtot (legközelebb többet!), erre a petrezselyem zöldet, majd betakartam a szintén ujjnyira lapogatott paprikás masszával.
A fólia segítségével feltekertem és bevontam bacon szeletekkel. 2 réteg alufóliába tekertem, vízzel félig tele tepsibe raktam a tekercset és forró sütőbe kb. egy óra alatt megsütöttem.
Eltávolítottam a fóliát és addig sütöttem immár fólia nélkül, míg a bacon kis színt kapott. 
Szeletelés előtt vártam míg langyosra hűlt.


Megosztásokat köszönöm

forrás: Ili Bérciné

Nincsenek megjegyzések

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.