Breaking News

CSIRKERAKOTTÁS




Hozzávalók:

4 csirkemell
8 vékony szelet angol szalonna
8 szelet bacon
kb. 8 krumpli
1 közepes hagyma
4 gerezd fokhagyma
2 sárgarépa
olívaolaj
1,5 dl barna sör
bors
kakukkfű
rozmaring
majoranna
kevés babérlevél

A tetejére:

reszelt sajt



Elkészítés:


Olívaolajjal vékonyan kikenünk egy kör alakú sütőedényt. A krumplit megmossuk, felkarikázzuk, és a fele mennyiséggel kirakjuk a tál alját. Erősen sózzuk, borsozzuk, majd megszórjuk rozmaringgal, majorannával, kakukkfűvel és összetört babérlevelekkel az egészet. 
A húst besózzuk és elrendezzük a krumplin. Minden fél mellr alá egy-egy vékony szelet angol szalonnát teszünk, majd a tetejére a bacont .
Felkarikázzuk vékonyan a hagymát és a sárgarépát. Rászórjuk a tetejére, s és megfűszerezzük.
A maradék krumplival tetőcserép-szerűen szépen befedjük az egész tálat. Sózzuk, borsozzuk, kakukkfűvel, rozmaringgal fűszerezzük. Óvatosan ráöntjük a barna sört, alufóliával lefedjük, majd betoljuk a sütőbe.
Előmelegített sütőben 150 fokon, 2 órán át sütjük. Végüll evesszük a fóliát, alaposan megszórjuk sajttal, és visszatoljuk, míg rózsaszínra nem pirul rajta az olvadt sajt.


Megosztásokat köszönöm

forrás: Lovas Éva

Nincsenek megjegyzések

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.