Breaking News

Diós szeletek




Hozzávalók

Tésztához:
8 tojás
16 dkg cukor
16 dkg liszt
5 evőkanál darált dió

1.Krémhez:

3 dl tej
1 csomag vaníliás cukor
2 evőkanál cukor
15 evőkanál darált dió
2 Krémhez.
50 dkg margarin
20 dkg porcukor
0,5 dl rum
4 dl habtejszín

Díszíteni:

fél diószemek



Elkészítés:

1. A tojások sárgáját a cukorral és a vaníliás cukorral habosra keverjük
2. A lisztbe vegyítjük, a diót majd a cukros tojáshoz dolgozzuk.
3. A tojások fehérjét kemény habbá verjük, és óvatosan a diós masszához keverjük.
4. A tepsit kikenjük, vagy sütőpapírt szabunk bele. A tésztát beleöntjük, elsimítjuk, majd előmelegített sütőben, kb. 180°C-on 20 percig sütjük.
5. A krémhez felforraljuk a tejet, beletesszük a kétféle cukrot és a diót. 1-2 percig főzzük, majd kihűtjük.
6. A vajat habosra keverjük a porcukorral, és összekeverjük a felfőzött dióval. Rummal ízesítjük.
7. A tejszínből kemény habot verünk, és ezt is a krémhez dolgozzuk.Egy keveset hagyjunk a tetejére.. A tésztára kenjük krémet , annak a tetejére a maradék tejszínhabot. Tetszés szerint szeleteljük, fél diószemekkel díszítjük.


Megosztásokat köszönöm

forrás: Czine Zsuzsanna

Nincsenek megjegyzések

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.