Legjobb gasztroblogok receptjei!

Szeretnénk finom recepteket kapni ha lehet képpel együtt. Várjuk a kedvenc recepteket, osszuk meg tapasztalatainkat torták, desszertek, édes és sós, aprósütemények miegymás témában!

Katt ide: Tetszik Lájk Receptek

Küld be, oszd meg velünk recepted. 




Erdei gyümölcs torta





Erdei gyümölcsös torta elkészítése:

8 db tojás
20 dkg sötét nádcukor
3,5 dkg vaj
8 evőkanál liszt
2,5 dkg cukrozatlan kakaópor
1 zacskó sütőpor
A sütőt előmelegítjük 180 fokra.
A tojások fehérjét egy nagy csipet sóval kemény habbá verjük. A sárgáját 8 evőkanál vízzel és a cukorral jó habosra keverjük. Ezután hozzákeverjük az olvasztott vajat. Óvatosan összevegyítjük a tojások felvert fehérjével, aztán a kakaóporral és a sütőporral összekevert liszttel. Kikent kivajazott 24 cm-es formába öntjük és kb 25-30 perc alatt megsütjük. (akkor jó ha a tészta tetejét megérintve azt szilárdnak érezzük)



Erdei gyümölcsös zselé:

1 csomag fagyasztott erdei gyümölcs
1 csomag zselatin
2-3 evőkanál cukor (ízlés szerint)
Az erdei gyümölcsöt hagyjuk felengedni, a levét leszűrjük és hozzá keverjük a cukrot. A zacskón feltüntetett módon elkészítjük vele a zselatint, mikor kész bele keverjük a gyümölcsöket is. Esetleg most keverhetünk hozzá egy kis rumot vagy rum aromát. Hagyjuk teljesen kihűlni.

Tejszínes krém:

1/2 tejszín
1 evőkanál cukor
1 zacskó vaníliás cukor
1 csomag habfixáló
a torta tetejére 1 csomag piros torta zselé
A tejszínt a cukorral és vaníliás cukorral kemény habbá verjük . Mikor elérte a megfelelő keménységet hozzá keverjük a habfixálót is .(Vigyázzunk ne hogy túl verjük!)

A torta betöltése:

A kész piskótánkat 3 lapba vágjuk. Az első lapot vissza tesszük a torta karikába meg locsoljuk kevés rummal és rákenjük az erdei gyümölcsös zselénk egyharmadát, erre jön a tejszínes krém szintén egyharmada.Piskóta, rumos locsolás, erdei gyümölcsös zselé, tejszínes krém. Végül rátesszük az utolsó piskóta lapunkat, utolsó réteg erdei gyümölcsös zselét és a tejszínes krémet.
A tetejét díszíthetjük gyümölcsökkel végül leöntjük egy csomag piros torta zselével. Másnapig hűtőben tartjuk csak ezután szeleteljük.




Megosztásokat köszönöm

forrás: Ica Kósa

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.