Legjobb gasztroblogok receptjei!

Szeretnénk finom recepteket kapni ha lehet képpel együtt. Várjuk a kedvenc recepteket, osszuk meg tapasztalatainkat torták, desszertek, édes és sós, aprósütemények miegymás témában!

Katt ide: Tetszik Lájk Receptek

Küld be, oszd meg velünk recepted. 
Érdemes a párnákkal kezdeni a tavaszi nagytakarítást - eláruljuk, miért
Milliónyi ízeltlábú található a párnánkon, és bár teljesen kiirtani szinte lehetetlen őket, azért sokat tehetünk ellenük.

Milliónyi apró poratka található a párnánkon, amelyek elhalt hámsejtjeinkkel, így bőrrel és hajjal táplálkoznak  – közölte az Amerikai Asztma és Allergia Alapítvány (Asthma and Allergy Foundation of America).A poratka mikroszkóp nélkül láthatatlan. Amikor elpusztulnak, a poratkák mélyen a párnákba kerülnek, ahogyan a bútorokba, szőnyegbe is, és könnyen allergiás reakciót válthatnak ki, ha belélegezzük – fogalmazott Dr. Gaileen Marshall allergológus és immunológus a Today.com-nak.

Marshall azt mondja, egyre nagyobb problémát jelentenek a meleg időben, leginkább pedig az allergiaszezonban, amikor az emberek szezonális allergiában szenvednek, amelynek tipikus tünetei az orrfolyás, szemviszketés és tüsszögés. Így az is lehetséges, hogy poratka-allergiában szenvedünk, és még csak nem is tudunk róla.

A szakemberek azt tanácsolják, igyekezzünk minél inkább megszabadulni a poratkáktól. Kezdetnek nem árt, ha gyakran mossuk az ágyneműt, beleértve a párnákat is. Azt javasolják, legalább hathavonta mossuk ki a párnákat, az ágyneműt pedig minden héten, hogy az elhalt bőr és a haj eltűnjön onnan – amíg ugyanis ezek ott vannak, a poratkák mindig vissza fognak térni.

A társaság azt javasolja, hogy az ágyneműket hetente egyszer forró vízben mossuk ki, ahogyan a matracot és a párnákat is mossuk, fertőtlenítsük le. A rendszeres és alapos portalanítás sokat segíthet, elsősorban pedig a hálószobára összpontosítsunk, itt lappang ugyanis a legtöbb poratka.

Ugyanakkor teljesen kiirtani szinte lehetetlen a poratkákat – hívta fel a figyelmet Dr. Gaileen Marshall.Megosztásokat köszönöm

forrás: hirado.hu

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.