Breaking News

Gesztenyés kiflicskék




Fantasztikus finomság, nem lehet betelni vele, a család minden nap meg tudná enni!


Hozzávalók:

18 dkg liszt
16 dkg vaj
5 dkg cukor
1 tojássárgája
2 dkg élesztő
5 cl tej
csipet só

A töltelékhez:

20 dkg gesztenyemassza
15 dkg porcukor
1/2 csomag vaníliás cukor
kb. 5 cl tejszín
A lekenéshez
1 tojássárgája



Elkészítése:


Az élesztőt langyos, cukros tejben felfuttatjuk, összegyúrjuk a liszttel, vajjal, tojássárgájával, cukorral és sóval. Letakarva negyedórán át pihentetjük.

Ezalatt elkészítjük a tölteléket: a gesztenyemasszát összekeverjük a tojássárgájával és a porcukorral, vaníliás cukorral. Annyi tejszínnel hígítjuk, hogy jól kenhető legyen. A tésztát vékonyra kinyújtjuk és négyszögekre vágjuk. A négyszögeket megtöltjük a töltelékkel, kifliformára összesodorjuk.

Kevés pihentetés után tepsibe tesszük a kifliket, tojással megkenjük és pirosra sütjük. Tálalás előtt porcukorral megszórhatjuk.




Megosztásokat köszönöm


Nincsenek megjegyzések

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.