Legjobb gasztroblogok receptjei!

Szeretnénk finom recepteket kapni ha lehet képpel együtt. Várjuk a kedvenc recepteket, osszuk meg tapasztalatainkat torták, desszertek, édes és sós, aprósütemények miegymás témában!

Katt ide: Tetszik Lájk Receptek

Küld be, oszd meg velünk recepted. 




Héber-knédli




Hozzávalók:

70 dkg liszt, 4 csapott teáskanál só, 4 dkg élesztő /+2 dl tej, + csipet cukor a felfuttatához/, 1 tojássárgája, 3-4 evőkanál olvasztott zsir /ezt is belegyúrjuk a tésztába/ langyos viz, búzadara, zsir a kenéshez.



Elkészités: 

A hozzávalókból lágyabb kelt tésztát dagasztunk, amelyet 1 órán át langyos helyen kelni hagyunk. A tésztát 4 részre vágjuk, és egyenként 20x30 cm téglalappá nyújtjuk. Olvasztott zsirral megkenjük és megszórjuk búzadarával, majd felcsavarjuk, mint egy beiglit. Közben a csavarást is megcsavarjuk és végül megkötjük, mint egy csomót, igy a tészta szép csiga alakot fog formázni. Ha mind a 4 tésztadarabot felcsavartuk, előveszünk egy 5-6 literes lábast aminek az aljába egy köralakú sütőpapirt vágunk, a lábas falait pedig kizsirozzuk. Beletesszük a csigákat, majd lefedjük és fél órát tovább kelesztjük. Utána a kezünkkel középen óvatosan széthúzzuk a tésztát és a lyukba beleöntünk fél bögre langyos vizet. Ujra lefedjük a lábast és előmelegitett sütőben 45 percig sütjük, levesszük a fedőt és még kb 20 percig, azaz tűpróbáig sütjük szép rózsaszinűre. Ha elkészült, még forrón tálra boritjuk és a csigákat szétszedegetjük. Forró babgulyással tálaljuk.



Megosztásokat köszönöm


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.