Breaking News

Húzott,házi túrós rétes




Hozzávalók:

50 dkg liszt
1 nagy tojás vagy 2 kicsi
3,5 -4 dl közötti langyos víz
1 tk. só
2 ek. olaj
1 ek. ecet

A rétestészta kenéséhez:
étolaj

A töltelékhez:

50 dkg túró
2 dl tejföl
ízlés szerint cukor
1 vaníliás cukor
A réteslap kenéséhez:
étolaj
+ kb 4dl tejföl



Elkészítése:

A vizet meglangyosítom, belekeverem a sót és az ecetet.
A lisztet az olajjal,tojással elmorzsolom,majd apránként adagolom hozzá az ecetes,sós langyos vizet.
A liszttől függ,hogy mennyi vizet kíván,nálam 3,5 dl víz kellett.
Jó hólyagosra dolgoztam ki.
Dagasztógépben is elvégezhető a folyamat.
3 cipót formáltam belőle. 
A tetejét olajjal lekentem és szilikonos sütőpapírral lefedtem úgy,hogy ne kapjon levegőt.
25 percet pihentettem.
Az egyik cipót liszttel meghintett, tiszta abroszra tettem.
Tetejét olajjal bekentem és ezután nagyon vékonyra kinyújtom, majd kézzel óvatosan alányúlva kihúzogattam.
A széleit levágtam.. 
A másik három tésztalapot ugyanígy készítem el.
A széleket egy kevés olajjal újra összedolgoztam simára,újból pihentettem.

A túró töltelék hozzávalóit összekevertem,a réteslapot olajjal lekentem,elszórtan megszórtam töltelékkel és tejföllel,majd a két szembenéző rész feléig a terítő segítségével felsodortam.
Sütőpapírral bélelt tepsibe tettem a rudakat,olajjal,majd tejföllel lekentem és 200 fokra melegített sütőben 15 percig,majd a hőt 150 fokra véve készre sütöttem.
Vaníliás porcukorral meghintve,melegen tálaltam.



Megosztásokat köszönöm


Nincsenek megjegyzések

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.