Breaking News

Kelt kifli




Hozzávalók:

2,5 dl tej,
1,5 dl étolaj,
5 dkg élesztő,
0,5 csomag sütőpor,
3 ek.porcukor,
2 tojás sárgája,
mokkáskanál só.
50 dkg liszt



Elkészítése:

Az élesztőt langyos, cukros tejben felfuttatjuk,majd az előírt hozzávalókhoz tesszük és összegyúrjuk. Keleszteni nem kell.
4 cipót készítünk,kisodorjuk.egy-egy cipót 8 -8 szeletre osztunk,kis háromszögeket kapunk.
Rárakjuk a tölteléket/lekvár,dió,mák,túró/és kis kiflikké feltekerjük a szeleteket.
A tetejüket tojással megkenhetjük, és hideg sütőbe téve ,180 fokon szép pirosra sütjük./kb 40 percig/.
Akár töltelék nélkül is készíthetjük,sósan,köménymaggal,szezámmaggal megszórva.

Megosztásokat köszönöm


Nincsenek megjegyzések

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.