Legjobb gasztroblogok receptjei!

Szeretnénk finom recepteket kapni ha lehet képpel együtt. Várjuk a kedvenc recepteket, osszuk meg tapasztalatainkat torták, desszertek, édes és sós, aprósütemények miegymás témában!

Katt ide: Tetszik Lájk Receptek

Küld be, oszd meg velünk recepted. 




Kókuszos




Hozzávalók:

Tészta

4 tojás, 13 ek. cukor, 1 dl. olaj, 1 dl. tej (vagy kefir), 13 ek. liszt, 1 cs. sütőpor, 2 ek. kakaópor, 1 ek. tej (vagy szintén kefir)

Krém:

5 dl. tej, 5 ek. cukor, 3 ek. liszt, 1 ek. vaníliás aroma (vagy vaníliás cukor) 20 dkg. kókuszreszelék

Csokimáz (tetejére)

3 ek. szitált kakaópor, 5 ek. cukor, 5 ek. víz, 10 dkg. vaj

Tészta elkészítése: A tésztához a tojásokat kikeverjük a cukorral, hozzáadjuk az olajat, a tejet, a sütőporral elkevert lisztet, majd a masszát két egyforma adagra osztjuk. Az egyik felébe belekeverjük a kakaót és az 1 ek. tejet (vagy kefírt). A barna tésztát vajjal kikent, lisztezett közepes méretű tepsibe simítjuk.



Előmelegített kb. 180 -fokos sütőben addig sütjük amíg a teteje át nem sül. (kb. 15 perc)

Közben elkészítjük a kókuszkrémet, amelyhez felforraljuk a tejet a melybe előzőleg elkevertük a lisztet és cukrot. A tűzről levéve hozzáadjuk a kókuszreszeléket és a vanília kivonatot.

A krémet egyenletesen rákenjük a megsült kakaós tésztára, a krémre pedig a tészta másik felét öntjük, és elsimítjuk. Addig sütjük amíg aranybarnára nem sül (ez kb. 30 perc). Hagyjuk teljesen kihűlni, és a tetejét csokimázzal vonjuk be.

Csokimáz: a cukrot elkeverjük a kakaópórral, hozzáadjuk a vizet, s lassú tűzön besűrítjük. Levesszük és símává elegyítjük a vajjal. Rögtön a tésztára öntjük, széles pengéjű késsel elegyengetjük, majd hagyjuk megdermedni.



Megosztásokat köszönöm

forrás: Molnar Judit‎

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.