Breaking News

Langalló (kenyérlángos) Ritától




Hozzávalók: 

50 dkg liszt, 
3.5 dkg élesztő, 
1 evőkanál cukor, 
kb. 3 dl langyos víz,
1 csapott evőkanál só



Elkészítés:

Az élesztőt felfuttatjuk kevés langyos cukros vízben, majd tésztát dagasztunk.
Megkelesztjük. 
Amikor a duplájára kelt, kinyújtjuk gáztepsi nagyságúra, majd sütőpapírra tesszük.

A következő masszával kenjük meg:

1/2 liter tejföl, sózzuk, borsozzuk, fokhagymakrémmel ízesítjük.
Rákenjük a tésztára, megszórjuk karikára vágott hagymával, füstölt szalonnával és reszelt sajttal. 
Hagyjuk kelni a tésztát és 200 fokos sütőben megsütjük.


Megosztásokat köszönöm


Nincsenek megjegyzések

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.