Legjobb gasztroblogok receptjei!

Szeretnénk finom recepteket kapni ha lehet képpel együtt. Várjuk a kedvenc recepteket, osszuk meg tapasztalatainkat torták, desszertek, édes és sós, aprósütemények miegymás témában!

Katt ide: Tetszik Lájk Receptek

Küld be, oszd meg velünk recepted. 




Mascarpone torta





Tripla csokoládés mascarpone torta hozzávalói:

Piskóta:

Minden tortámhoz a fehér csokoládés málna tortánál leírt piskótát sütöm nekem az nagyon bevált, úgyhogy lásd ott.
Krém: 75 dkg mascarpone
2 dl tejszín
4 csomag vaníliás cukor
3 evő kanál zselatin
1,5 dl víz
10 dkg ét csokoládé
10 dkg tej csokoládé
10 dkg fehér csokoládé



Elkészítés:

A fehér csokoládés málna tortánál leírt módon megsütjük a piskótát csak itt 3 lapba vágjuk.

Krém:

A krémhez a zselatint a vízzel és 1 csomag vaníliás cukorral felfőzzük, nem szabad forralni!A 75 dkg mascarponéhoz hozzá keverem a 2 dl tejszínt.
Az ét csokoládét gőz felett fel olvasztjuk, majd kikeverjük 25 dkg mascarponéval és 0,5 dl zselatinnal. Ezt a tortakarikába vissza helyezett első piskóta lapunkra kenjük.
Rátesszük a második lapot és óvatosan rányomjuk. Erre kerül az ugyan így elkészített tejcsokoládés mascarponés krém. Most rátesszük a harmadik lapot óvatosan rányomjuk. Le választjuk a torta karikát és az egész tortánkat bevonjuk a fehér csokoládés mascarponés krémünkkel amit ugyanúgy készítünk mit az ét csokoládés krémet.
A tetejét tetszés szerint díszíthetjük. Másnapig hűtőben tartjuk csak ekkor szeleteljük.



Megosztásokat köszönöm

forrás: Ica Kósa

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.