Legjobb gasztroblogok receptjei!

Szeretnénk finom recepteket kapni ha lehet képpel együtt. Várjuk a kedvenc recepteket, osszuk meg tapasztalatainkat torták, desszertek, édes és sós, aprósütemények miegymás témában!

Katt ide: Tetszik Lájk Receptek

Küld be, oszd meg velünk recepted. 




Mascarponés csokirolád




Hozzávalók:

170 g étcsokoládé

¼ bögre erős feketekávé

5 tojás, különválasztva a fehérje és a sárgája

½ bögre cukor + egy kicsi a rolád ízesítéséhez

2 evőkanál átszitált finomliszt



A mascarponés töltelékhez:



350 g mascarpone

2 evőkanál porcukor

2 evőkanál brandy /vagy aroma/ 1 tk/

½ bögre csokoládés mogyorókrém



Elkészítés:

Tegyük a csokoládét a kávéval egy forrásban levő vízzel teli lábas fölé helyezett edénybe, és kavarás mellett melegítsük, míg a massza egynemű nem lesz. Hagyjuk kissé kihűlni.

Keverjük ki a tojássárgáját, míg besűrűsödik, és kifehéredik.

Fokozatosan keverjük hozzá a cukrot, majd adjuk hozzá a csokoládés masszát és a lisztet.

Verjük keményre a tojásfehérjét. Adjuk a csokoládés masszához. Öntsük a keveréket egy kivajazott és sütőpapírral bélelt 25x30 cm-es piskótarolád-sütőbe, majd 20 percig süssük, vagy amíg megszilárdul. Hagyjuk a tepsibe kihűlni.

A töltelékhez egy edényben keverjük ki a mascarponét, porcukrot, valamint a brandyt/aromát/.

Tegyük a piskótát egy cukorral megszórt tiszta konyharuhára.

Kenjük meg a csokoládés mogyorókrémmel, valamint a töltelék felével, s tekerjük fel.

Kenjük meg a maradék töltelékkel a külsejét is, majd díszítsük bármivel./csoki-forgács, marcipán levélkék stb./



Megosztásokat köszönöm


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.