Breaking News

Mézes krémes karamellás töltelékkel





Tészta:

40 dkg liszt,
5 dkg olvasztott vaj,
1 kk szódabikarbóna,
2 db tojás,
4 ek méz,
csipet só,
pár ek tejföl.

Krém:

8 dl tej,
20 dkg vaj,
20 dkg cukor,
3 ek púpos liszt vagy 2 csomag karamellás pudingpor,
negyed citromlé (nem kötelező),
1- 2 cs vaníliás cukor, 
csipet só,
és sárgabarack lekvár.

Csokimáz:

25 ml víz,
55 g cukor,
75 g étcsoki,
30 g vaj,
2,5 ml ecet.



Elkészítés:

A tésztához valókat összegyúrom annyi tejföllel hogy puha tésztát kapjak,ne ragadjon.Folcpakba csomagolom,fél órát pihentetem.
A krémhez a pudingport csomómentesre keverem 2 dl tejjel,hozzáadom a vaníliát is .A cukrot fél deci vízzel állandóan kevergetve aranysárgára karamellizálom.Ráöntöm a maradék tejet a karamellre,vigyázat fröcsköl.Addig kevergetjük míg a karamell fel nem oldódik.Hozzáöntöm a lisztes tejet és besűrítem.Lehúzom a tűzről belekeverem a vajat és citromlevet.A citromlevet mindenkinek az ízlésére bízom nekem egy negyednyi elég volt de el is lehet hagyni.
A tésztát 4 részre osztom és két fólia közt kinyújtom.
Egyesével tepsi hátán kisütöm őket (közepes méretű) 180 fokon halványra.Pár perc alatt megsül egy.
Kihűltek a lapok és a krém is összeállítjuk:
első lap,krém fele,második lap,sárgabarack lekvár,harmadik lap,maradék krém,teteje a negyedik lap.
Csokimáz:Vizet cukorral,ecettel felforralom,elzárom a tüzet.Felolvasztom benne először a csokit,majd a vajat is.Ráöntöm a sütire.
1 éjszakát állnia kell a sütinek.Nagyon finom:)

Megosztásokat köszönöm


Nincsenek megjegyzések

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.