Legjobb gasztroblogok receptjei!

Szeretnénk finom recepteket kapni ha lehet képpel együtt. Várjuk a kedvenc recepteket, osszuk meg tapasztalatainkat torták, desszertek, édes és sós, aprósütemények miegymás témában!

Katt ide: Tetszik Lájk Receptek

Küld be, oszd meg velünk recepted. 




Mézes krémes,diós kávés szelet,keksztekercs





Mézes krémes

A tésztához:

40 dkg liszt
15 dkg porcukor
3 dkg zsír
3 evőkanál méz
1 tojás
2 evőkanál tej
1 teáskanál szódabikarbóna

A töltelékhez:

20 dkg margarin
25 dkg porcukor
1 csomag vaníliás cukor
3 evőkanál liszt
5 dl tej
3 dl baracklekvár
A tetejére:
porcukor

Elkészítés: 

A porcukrot, a zsírt, a tojást, a tejet, a szódabikarbónát és a mézet egy lábasba tesszük, összekeverjük, majd tűz felett karamell színűre pirítjuk. Levesszük a tűzről, majd hűlni hagyjuk, és belekeverjük a lisztet. Ezt követően 4 cipót készítünk. 

A cipókat vékonyra nyújtjuk, majd egyenként (25 cm x 30 cm) zsírozott, lisztezett tepsibe tesszük, és előmelegített sütőben 5 perc alatt megsütjük. 

A töltelékhez a margarint a porcukorral és a vaníliás cukorral habosra keverjük. A lisztet a tejjel tűz fölött sűrűre főzzük, majd kihűtjük, és azt követően összekeverjük a cukros margarinnal. 

Két lap közé ezt a krémet, erre baracklekvárt kenünk, majd ismét krémet, és befedjük a 4. lappal.
Tetejére porcukor.



Diós kávés szelet

Piskóta:

-6 tojás fehérje
-35 dkg darált pirított dió
3 ek finomliszt
-1 vaníliás cukor 
-35 dkg cukor 

Krém:

:-6 tojássárgája
-6 ek cukor –
3 kk nescafé
-20 dkg margarin

Elkészítés:

Piskóta:

A tojásfehérjéket a cukorral kemény habbá verjük gőz felett.
Gőzről levéve hozzá keverjük a dió ¾ részét,a lisztet és a vaníliás cukrot.
A tésztát két részre osztjuk és külön megsütjük.
Így lesz két lapunk.

Krém készítés:

A tojás sárgákat a cukorral gőz felett sűrűre felfőzzük.
Tűzről levéve hozzá adjuk a nescafét.
Hozzá keverjük a margarint és jól kihűtjük.
Az egyik lapra a krém ¾ részét kenjük,rátesszük a 2. lapot és maradék krémet rákenjük.
A megmaradt dióval megszórjuk.


Keksztekercs

Hozzávalók:

Tészta:

– 50 dkg darált keksz

– 20 dkg porcukor

– 2-3 evőkanál kakaópor

– egy löttyintésnyi kávé

– pici rum

– kevés tej

– egy zacskó kókuszreszelék

Töltelék:

– 25 dkg vaj

– 20 dkg porcukor



A tészta hozzávalóit egy tálba tesszük, majd közepesen kemény tésztát gyúrunk belőle. A nyújtódeszkát kókuszreszelékkel bevonjuk, majd azon nyújtjuk ki a masszát téglalap alakúvá. Egy kés segítségével megkenjük a töltelékkel (ha akarunk ebbe is szórhatunk kókuszreszeléket), majd feltekerjük. Hűtőben pihentetjük, majd kicsit dermedt állapotában felvágjuk.





Megosztásokat köszönöm

forrás: Szanto Hajnalka

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.