Breaking News

Mirinda szelet




Tésztához : 

6 tojás, 4 evőkanál liszt, 2 evőkanál kakaó, 6 evőkanál cukor, 1 dl olaj, 1/2 cs sütőpor.

A krémhez : 

25 dkg Ráma margarin, 15 dkg porcukor, 25 dkg túró. 

A mázhoz : 

1 cs vaníliás, pudingpor, 3,5 dl mirinda cola, 1 evőkanál cukor.



Elkészítés:

A tésztához a tojások sárgáját cukorral kikeverem. Hozzáadom a sütőporos lisztet, a kakaót az olajat, majd a kemény habbá vert fehérjét. Kivajazott, lisztezett, közepes tepsibe sütjük. 
A krémhez, a margarint kikeverem a cukorral, belekeverem a villával áttört túrót, és a kihűlt tészta tetejére simítom.
A mázhoz a pudingport, elkeverem cukorral, apránként hozzáadom az üdítőt, és lassú tűzön, állandóan kevergetve, sűrűsödésig főzöm. Picit hűtöm, és azonnal a tésztára simítom. Hűtőben dermesztem, hosszúkás szeletekre vágva tálalom.




Megosztásokat köszönöm

forrás: Fekete Ildikó

Nincsenek megjegyzések

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.