Legjobb gasztroblogok receptjei!

Szeretnénk finom recepteket kapni ha lehet képpel együtt. Várjuk a kedvenc recepteket, osszuk meg tapasztalatainkat torták, desszertek, édes és sós, aprósütemények miegymás témában!

Katt ide: Tetszik Lájk Receptek

Küld be, oszd meg velünk recepted. 
Mit tehetünk az ősz hajszálak ellen?
A burgonyát nem csak, mint a második kenyerünket ismerjük, hanem úgy is, mint egy nagyszerű gumós növényt, ami az egészségünkre gyakorolt csodás hatása miatt is kedvelt. Olvasóink korábban már megismerhették, hogy a burgonya segítségével hogyan ápolhatjuk arcbőrünket, most azonban a Ketkes.com szerkesztősége a burgonya egy újabb felhasználási területét mutatja meg, ez pedig nem más, mint az ősz hajszálak elleni felhasználása.

Az ősz hajszálak sokszor nem szembetűnőek, de nagyon kellemetlenek, hiszen a hajkorona bármely területén megjelenhetnek. Ezt a helyzetet tökéletesen uralhatjuk azzal, ha fodrászhoz megyünk és befestetjük a hajunkat, de az ott felhasznált kémiai szerek egyfelől a pénztárcánkra károsak, másfelől pedig vannak, akik számára kifejezetten ellenjavalltak. Itt alkalmazhatjuk megoldásként a burgonyát, aminek a segítségével visszaállíthatjuk hajunk barnás, feketés színét.Ősz hajszálak elleni szer burgonyából:

Alaposan mossunk meg 5 burgonyát, és kissé vastagabban tisztítsuk meg őket, mint ahogy általában szoktuk.
A burgonyahéjat tegyük egy edénybe és öntsünk rá annyi vizet, hogy teljesen ellepje. Tegyük tűzre és főzzük egészen forrásig.
Ahogy felforrt, öntsük le a vizet róla, majd újra öntsünk hozzá két pohár tiszta vizet. Forraljuk fel még egyszer, felforralás után még főzzük két percen keresztül.
Szűrjük le róla a folyadékot. Amíg kihűl, mossuk meg a hajunkat, használjunk sampont, használhatunk hajbalzsamot is. Ezután a leszűrt, kihűlt főzetet öntsük a hajunkra, majd egy kissé lerázva egy törölközővel tekerjük körbe a fejünket.
20 perc múltán mossuk meg újra a hajunkat meleg vízzel, és élvezzük a szép hajunk nyújtotta látványt.
A természetes élelmiszerek között számtalan olyan található, ami hajszínező hatással bír, egyik ezek közül a burgonya. Azok, akik szőkére szeretnék festeni a hajukat, ajánlható a fahéj. Egy fahéjas kezelés után nem csak a hajunk világosodik ki, hanem mennyei illatot áraszt majd egész héten.Megosztásokat köszönöm

forrás: ketkes

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.