Breaking News

Petre Román sütemény




Hozzávalók: 

Egy laphoz: 3 tojás 3 kanál cukor 3 kanál borvíz 3 kanál liszt 3 kanál dióbél 1/2 kanálka szódapor 

A krémhez: 

3 tojás sárgája 4 dl tej 1 vaniliás puding 25 dkg Rama margarin 20 dkg porcukor 

A cukormázhoz: 

35-40 dkg cukor A süti tetejére: 3 tojás fehérje 15 dkg porckor 



Elkészítés: 

A tojásokat szétválasztjuk és a fehérjéből kemény habot verünk. Hozzáadjuk felváltva a vizet és a cukrot ezzel is tovább verjük, majd a szódaport felfuttatjuk egy kevés citrom levével vagy ecettel is lehet. Én a citromot választottam. Egy kanál tojáshabot elkavartam a tojások sárgájával és óvatosan a tojásfehérjéhez kavartam. A diót és a lisztet is óvatosan hozzákavartam. Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral és egyenletesen eloszlatjuk a masszát. Előmelegített sütőbe tesszük és 10-15 perc alatt megsütjük. Így járunk el a másik két lap esetében is. Két lapot előkészítünk, megpergeljük a cukrot, majd gyors mozdulatokkal egyenletesen eloszlatjuk a két lap tetején. Hidegbe tesszük, hogy hamar kössön meg, közben elkészítjük a krémet. 3/4 rész tejet odateszünk melegedni, a tojássárgákat elkavarjuk a pudinggal és a maradék tejjel, majd mikor a tej megforrósodott hozzáöntjük és megfőzzük. A krém míg hűl, kikavarjuk a margarint a porcukorral. A kihűlt krémhez hozzákavarjuk óvatosan a margarint. Tetejére felverjük a 3 tojás fehérjét 15dkg porcukorral gőz felett, majd a tészta tetejére simítjuk és csokoládét reszelünk rá. Összerakás: pergelt cukros lap - krém - pergelt cukros lap - krém - lap - gőz felett felvert hab A sütit csak másnap lehet szeletelni, várni kell, hogy a pergelt cukor puhuljon meg.



Megosztásokat köszönöm

forrás: Szanto Hajnalka

Nincsenek megjegyzések

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.