Breaking News

PIZZA AMIÉRT ODA LESZEL! ;)




Töltött pizza sonkás,zöldséges raguval


Hozzávalók a tésztához:

1/2 kg liszt
1/2 tk. só
2,5 dkg élesztő
1 dl olívaolaj
1/4 liter langyos víz

Töltelékhez:

1 ek étolaj
1db kisebb fej vörös hagyma
2 gerezd zúzott fokhagyma
20 dkg gépsonka
10 dkg füstölt húsos szalonna
2 db paradicsom
só ízlés szerint
őrölt bors ízlés szerint
1 kicsi üveg csiperke gomba
25 dkg vegyes zöldség (mirelit)
15 dkg reszelt sajt
bazsalikom
Tetejére:
15 dkg reszelt sajt
2 ek olívaolaj

Pizza szósz:

2 dl házi paradicsomlé vagy 1 kis doboz sűrített paradicsom
cukor ízlés szerint
őrölt bors ízlés szerint
2-3 gerezd fokhagyma reszelve
oregánó ízlés szerint
petrezselyem ízlés szerint
metélőhagyma ízlés szerint



Elkészítése:

1 A lisztet a sóval összekeverjük,belemorzsoljuk az élesztőt,hozzákeverjük az olívaolajt és a langyos vízzel összegyúrjuk.
Cipót formázunk belőle.
Egy tányérra helyezzük és vízzel meglocsolt folpackal légmentesen lezárjuk.
2. Duplájára kelesztjük.
3.Amíg kel a tésztánk elkészítjük a ragut.(lehet bármi,ki mit szeret vagy ami a hűtőjében van)
A vörös hagymát apróra vágjuk.
Egy serpenyőbe tesszük az étolajat,rá a hagymát és apróra vágott szalonnát.
Átkevergetve kissé megpirítjuk a szalonnát.
Hozzá adjuk a vékony darabokra vágott gépsonkát,a paradicsomot,a gombát,fűszerezzük és fedő alatt pároljuk.
Amikor majdnem kész,akkor tesszük hozzá a zöldségeket.
Készre sütjük és kihűtjük.
4. A megkelt tésztánkat 4 darabba vágjuk.
Egyenként téglalap alakká nyújtjuk.
5.A tésztalapot áthelyezzük a tepsire.
A pizza szósz hozzávalóit összekeverjük ,felével az egyik pizza lapot lekenjük.
5.Ráhalmozzuk a töltelék felét úgy,hogy másfél cm szabadon maradjon.
6.Megszórjuk a reszelt sajt felével.
A szabadon lévő részt körben egy ecsettel vízzel lekenjük.
7.Rátesszük a másik tésztalapot és a széleinél körben lenyomkodjuk.
8.Enyhén lekenjük pici vízzel és a reszelt sajt felével megszórjuk,olívaolajjal meglocsoljuk.
A másik két darab tésztával is így járunk el.
9. 230 fokra előmelegítjük a sütőt és 25 perc alatt készre sütjük.
Félidőben letakarjuk a tetejét.
Ha marad belőle ,akkor folpacba csomagoljuk.
Másnap is finom,nem szárad ki.

Megjegyzés:

A tésztát vághatjuk 2 darabba is,akkor egy darab nagy méretű tepsiben sült pizza lesz a végeredmény.





Megosztásokat köszönöm


Nincsenek megjegyzések

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.