Breaking News

Rákóczi túrós korongok




Hozzávalók :
tészta:

20dkg vaj, v. margarin
30dkg liszt 
10dkg p.. cukor
1 tojássárgája 

TÖLTELÉK:

15dkg túró
3,5dkg p. cukor
1/2citrom reszelt héja

HAB:

3 tojásfehérje 
18dkg p. cukor
s. baracklekvár



Elkészítése :

A vajat, p. cukrot elmorzsoljuk a liszttel, hozzáadjuk a tojás- sárgáját sima tésztává gyúrjuk. 1/2óráig hűtőbe tesszük. Ezután 2-3mm vastagságúra nyújtjuk és korongokat szaggatunk belőle 170°-ra előmelegített sütőben 10' sütjük. 
A túrót összedolgozzuk a cukorral és a c. héjjal. 
A tojásfehérjét felverjük habnak. A cukorot adagonként adjuk hozzá, mikor a cukor elfogyott gőz felett folytatjuk a habosítást, míg jó kemény, fényes nem lesz. A korongok közepére túróból kis halmokat rakunk, körbe rányomjuk a habot és 8-10percig visszatesszük a sütőbe 150°-ra. Végül a közepébe rakjuk a lekvárt.



Megosztásokat köszönöm


Nincsenek megjegyzések

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.