Legjobb gasztroblogok receptjei!

Szeretnénk finom recepteket kapni ha lehet képpel együtt. Várjuk a kedvenc recepteket, osszuk meg tapasztalatainkat torták, desszertek, édes és sós, aprósütemények miegymás témában!

Katt ide: Tetszik Lájk Receptek

Küld be, oszd meg velünk recepted. 




Reszelt alma, főtt vaníliakrém és könnyed tészta, nem gondoltam, hogy ez ennyire finom lehet!




Ma egy olyan almás süti receptjét hoztuk el nektek amely egyik süteményhez sem hasonlítható, a puha omlós tészta és a káprázatos vanília krém az almával keverve valódi gasztronómiai élvezetet nyújt.

Hozzávalók a tésztához:

1 db tojás,
2 evőkanál tejföl,
180 g vaj,
150 g cukor,
0,5 kiskanál sütőpor,
360 g liszt,
egy csipetnyi só.

Hozzávalók a krémhez:

350 ml tej,
1 tojás,
2 evőkanál keményítő,
4 evőkanál cukor,
1/3 kiskanál vanília,
2 db nagy alma,
őrölt fahéj,
porcukor a tetejére.



Elkészítése:

A tészta elkészítése: szitáljuk át a lisztet egy mélyebb tálba, keverjük bele a sót és a sütőport, a hideg vajat tegyük bele a lisztbe és dörzsöljük jól el úgy, hogy egy morzsás tésztát kapjunk. Tegyük bele a tésztába a tojást, a cukrot és a tejfölt, dolgozzuk jól össze, egy puha, omlós tésztát kell kapjunk. Formázzunk cipót belőle és tegyük hűtőszekrénybe ameddig elkészítjük a krémet.

Vanília krém elkészítése: egy lábasban kavarjuk össze a tojást, a cukrot, a vaníliát és a keményítőt, majd öntsük rá a hideg tejet, kavarjuk össze habverővel és tegyük oda főni. Folytonosan kavargatva főzzük meg a krémet, majd vegyük le a tűzhelyről.

A lehűlt tésztát osszuk el kettőbe, 1/3 és 2/3 ba. Nyújtsuk el a nagyobbik darabot, tegyük 20 cm átmérőjű kapcsos sütőformába, a tészta fedje be a forma oldalát is. Tisztítsuk meg az almát, szeleteljük fel, szórjuk meg fahéjjal a különlegesebb ízhatásért és rakjuk rá a tésztára majd öntsük rá a forró, főtt krémet. A második tésztalapot nyújtsuk ki vékonyra és vágjuk hosszúkás darabokra majd rácsozzuk be a krémet. Tegyük az elkészített süteményt előmelegített sütőbe, 180 fokon süssük 40-50 percet ameddig jól átsül és szépen megpirul.Mikor kihűlt szeleteljük. Jó étvágyat!


Megosztásokat köszönöm

forrás: ketkes

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.