Breaking News

Sajtos – köményes rúd




Hoztam egy kis sós vendégvárót. Remélem ízleni fog elkészítőinek. Finom omlós, puha, sokáig elálló rágcsálnivaló.

Hozzávalók:

45 dkg liszt,
1 kávéskanál só,
1/5 csomag sütőpor,
25 dkg margarin,
25 dkg reszelt sajt /Trappista vagy Eidami/,
2 dl tejföl.
Teteje kenéséhez 1 tojás



Elkészítése:

A lisztet, a sót, a sütőport összekeverjük, belemorzsoljuk a margarint, majd a sajttal összekeverjük és a tejföllel összegyúrjuk./ annyi sajtot hagyjunk ki, hogy a tetejére tudjuk szórni 5-6 dkg /
1 órára a hűtőbe rakjuk pihenni. Pihentetés után lisztezett deszkán k.b. fél centiméter vastagságú téglalappá nyújtjuk. Derelyevágóval k.b. fél centiméteres csíkokra vágjuk, majd tetszés szerinti rudakra daraboljuk. Még a deszkán, tetejét megkenjük a felvert tojással, felét megszórjuk reszelt sajttal, felét pedig köménymaggal.

A sütőlemezt kibéleljük sütőpapírral és kis közöket hagyva rásorakoztatjuk a rudacskákat. Előmelegített sütőben 15-20 perc alatt szép világosra sütjük.

Jó étvágyat hozzá


Megosztásokat köszönöm


Nincsenek megjegyzések

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.