Breaking News

SNICKERSZ -DIÓS-CSOKIS SÜTEMÉNY




Hozzávalók a piskótához: 

6 tojásfehérje, 20 dkg cukor, 1 sütőpor, 3 evőkanál liszt, 20 dkg darált dió; 
5 evőkanál olaj, 20 dkg olvasztott fehér csokoládé;

A krémhez: 

10 evőkanál cukor, 1 Rama margarin, 6 tojássárga, 20 dkg durvára vágott dió;

A bevonáshoz: 

5 evőkanál olaj, 20 dkg olvasztott, bevonó csokoládé.



Elkészítés:

A tojásfehérjét a cukorral kemény habbá verjük, majd hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet és a darált diót. Sütőpapírral bélelt tepsibe téve előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük, majd miután kivettük a sütőből, azonnal elkenjük rajta az öt evőnakál olajjal elkevert olvasztott fehér csokit. Amíg kihűl, elkészítjük a krémet: öt kanál cukrot karamellizálunk, hozzáadunk egy Rama margarint, majd tovább kavargatva hozzáadjuk az öt kanál cukorral elkevert tojássárgát. Gyenge tűzön besűrítjük, majd hozzáadjuk a durvára vágott diót. Miután kihűlt, rákenjük a fehércsokis sütire. Végül pedig bevonjuk az olajjal elkevert, olvasztott bevonó csokoládéval.



Megosztásokat köszönöm

forrás: Puskás Mária

Nincsenek megjegyzések

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.